Utolsó kommentek

  • brian2: lenne kedved részt venni a versenyben? itt nézheted meg: guru.blog.hu guru.blog.hu (2008.07.08. 23:03) Almás pite
  • Utolsó 20

[DoMiNocSkA]

Gutta cavat lapidam non vi sed semper discimus.......

[NaPtáR]

január 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Cseh fánk

2008.07.18. 16:46 :: Dominocska

Hozzávalók:

  • A tésztához: 500 g liszt, 25 g élesztő, 5 dl tej, 50 g cukor, 30 g vaj, 3 db tojás, 1/2 citrom héja, só;
  • a sütéshez: olaj
  • a töltéshez és a tálaláshoz: 200 g barackíz
  • a tetejére: 20 g porcukor

Elkészítése: Az élesztőt egy dl langyos tejben, kevés cukorral, egy kanál liszttel összekeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. Közben a tojásokat szétválasztjuk. A maradék lisztet a tojások sárgájával, csipetnyi sóval, a reszelt citromhéjjal meg a maradék langyos tejjel simára dolgozzuk. Utána a felfutatott élesztőt, és az olvasztott vajat belekeverjük, majd az így kapott sűrű "palacsintatésztába" a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük. Konyharuhával letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. A tarkedli- (tükörtojás-) sütőt olajjal kikenjük, közepes lángon megforrósítjuk, majd a tésztából egy-egy bő evőkanálnyit a sütő mélyedéseibe töltünk. Mindkét oldalát pirosra sütjük. Ebből a mennyiségből kb. 28 db tarkedlink lesz, amiből kettőt-kettőt barackízzel összeragasztunk, végül porcukorral megszórjuk. Barackízt külön is tálaljunk hozzá. Frissen a legfinomabb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dominocska.blog.hu/api/trackback/id/tr90574597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása