Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt,
- 20 dkg margarin,
- 2 db tojássárgája
- 1 csom. van.cukor
- 2 ek. cukor
- 1 dkg élesztő
- pici só
- kb. 1-2 ek. tejföl.
Töltelék:
- 1 kg cseresznye
- 1 mk. fahéj
- 3-4 ek. dió
- ízlés szerint cukor (én kristálycukorral szoktam, 3-4 ek.)
- Az egész tetejére 1 csom. van. cukor.
A tészta hozzávalókat összegyúrni, és addig állni, hagyni, amíg a cseresznyét kimagozzuk.
A tepsit kivajazzuk, a tésztát két részre osztjuk, az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, ráterítjük a diót, a cseresznyét, megszórjuk a fahéjjal és a cukorral, (kinyújtjuk a másik résztésztát) beterítjük a másik tésztával, megszurkáljuk villával, megkenjük tojással, és megszórjuk van.cukorral. Kb. 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük.
Tölthető a tészta, meggyel, mákkal, túróval is. (Ha túróval töltjük akkor dió helyett, zsemlemorzsát, vagy darát használjunk)
Utolsó kommentek