Utolsó kommentek

  • brian2: lenne kedved részt venni a versenyben? itt nézheted meg: guru.blog.hu guru.blog.hu (2008.07.08. 23:03) Almás pite
  • Utolsó 20

[DoMiNocSkA]

Gutta cavat lapidam non vi sed semper discimus.......

[NaPtáR]

január 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Császármorzsa

2008.07.18. 16:44 :: Dominocska

 

Hozzávalók:

  • 40dkg búzadara,
  • 10dkg finomliszt,
  • 4 tojás,
  • 1/2 l tej,
  • kevés olaj,vagy 10 dkg margarin,
  • csipet só
  • porcukor,
  • sárgabarack lekvár.

A darát, a lisztet, a tejet, és a négy tojás sárgáját a csipet sóval jól összekevered. Az így kapott masszát 2-3 órát állni hagyod, majd a felvert tojásfehérjét is hozzákevered! Egy nagy tepsibe beleteszed az olajat (annyit, hogy az alján éppen 1-2mm vastagon álljon, vagy a margarint. Az így előkészített tepsit forró sütőben előmelegíted, majd amikor már majdnem forr a zsiradék, beleöntöd a masszát, és egyenletesen elteríted. Hagyod az egészet sülni, amíg az alja ropogós barnára nem sül, ekkor felkaparod, megkevered, felaprítod, sütöd tovább. Sütés közben többszőr kevered, aprítod. Akkor kész, amikor már eléggé gurulósak a darabok, illetve nincs benne ragadós rész. Csinálhatod kicsit nedvesebbre, de ki is száríthatod egészen, ahogy jobban szeretitek. Tálalásnál baracklekvárt teszel a tetejére, és díszítésnek meghinted pórcukorral.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dominocska.blog.hu/api/trackback/id/tr41574592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása