Hozzávalók:
- 2 db tojás
- 2 csapott evőkanál kakaó
- 8 dkg kristálycukor
- 15 dkg vaj
- 23 dkg fimonliszt
- 2 dkg étkezési keményítő
- 1 csom. sütőpor
Az elkészítés: A cukrot a vajjal habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, a
sütőport és a keményítőt és az egészet rugalmas lágy tésztává gyúrjuk.
Kettéosztjuk a tésztát és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót, majd a cipókat kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az egyik tésztát kb. 15x12 cm-s lappá nyújtjuk, megkenjük a tetejét hidegvízzel és a másik tésztát is kinyújtjuk és egymásra
fektetjük őket, a hosszabb felénél kezdve a dupla tésztát feltekerjük, és legalább 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
A tésztát 1/2 cm vastag szeletekre vágjuk és előmelegített sütőben (kb. 180 fok) 8-10 percig sütjük.
Akkor jó ha a széle pirulni kezd.
Amikor megsül kemény lesz, de fémdobozban megpuhul. Már most elkészíthető karácsonyra.
Utolsó kommentek