Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserűmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evőkanál vaj, és 1 evőkanál liszt a tepsihez
Előkészítés: A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.
Elkészítés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük; egy tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csővel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a tepsire. (Ha nincs dresszírzsákunk, teáskanállal is kiszaggathatjuk a kis halmokat.) A sütő középső szintjén aranysárgára sütjük, kb. 35-40 perc alatt.
Tipp: A kristálycukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor azt már majdnem készre felvertük és a cukorral verjük tovább egészen keményre. Fontos, hogy a hab megfelelően szilárd legyen.
Amaretti (mandulás puszedli)
2008.07.06. 18:16 :: Dominocska
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://dominocska.blog.hu/api/trackback/id/tr84555993
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek