Utolsó kommentek

  • brian2: lenne kedved részt venni a versenyben? itt nézheted meg: guru.blog.hu guru.blog.hu (2008.07.08. 23:03) Almás pite
  • Utolsó 20

[DoMiNocSkA]

Gutta cavat lapidam non vi sed semper discimus.......

[NaPtáR]

január 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Amaretti (mandulás puszedli)

2008.07.06. 18:16 :: Dominocska

Hozzávalók kb. 35 darabhoz: 25 dkg tisztított mandula 10 dkg porcukor, 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál keserűmandula-aroma 4 tojásfehérje, 1 evőkanál vaj, és 1 evőkanál liszt a tepsihez

Előkészítés: A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.

Elkészítés: A sütőt 150 fokra előmelegítjük; egy tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csővel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a tepsire. (Ha nincs dresszírzsákunk, teáskanállal is kiszaggathatjuk a kis halmokat.) A sütő középső szintjén arany­sárgára sütjük, kb. 35-40 perc alatt.

Tipp: A kristálycukrot csak akkor adjuk a tojásfehérjéhez, amikor azt már majdnem készre felvertük és a cukorral verjük tovább egészen keményre. Fontos, hogy a hab megfelelően szilárd legyen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dominocska.blog.hu/api/trackback/id/tr84555993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása