Hozzávalók:
- 50 gr margarin,
- 25 gr méz,
- 20 dkg sovány krémsajt,
- 1 tojás,
- 25 gr őrőlt mandula,
- 25 gr rizsliszt,
- 1 kávéskanál reszelt narancshéj,
- 37,5 dkg friss ananász
Ez a könnyű krémes gyümölcspuding sovány sajttal,
mandulával és tojással készül. A krémjast sütéshez
kiváló, de alacsony zsírtartalma miatt száraz lehet. Méz
helyett használhatunk datolyapépet is , hogy csökentsük
a cukortartalmat. A margarint habosra keverjük a mezzel.
Fokozatosan hozzáadjuk a krémsajtot és a tojás sárgáját.
Belekeverjük a mandulát, a rizslisztet és a
narancshéjat. Az a nanászt apróra vágjuk, és azt is
hozzáadjuk. A tojás fehérjét fölverjük, és óvatosan
beleforgatjuk az ananászos keverékbe. Kikenünk egy 15 cm
átmérőjű gyűrűs formát, amelynek aljára mintás alsó
lapot kapcsolunk. Beleöntjük a masszát, és előmelegített
sütőben 190 fokon 50 percig sütjük. Hagyjuk egy kicsit
kihülni, majd hűtőbe tesszük. Joghurttal leöntve,
hidegen tálaljuk.
Utolsó kommentek