Utolsó kommentek

  • brian2: lenne kedved részt venni a versenyben? itt nézheted meg: guru.blog.hu guru.blog.hu (2008.07.08. 23:03) Almás pite
  • Utolsó 20

[DoMiNocSkA]

Gutta cavat lapidam non vi sed semper discimus.......

[NaPtáR]

január 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Ananászkrém

2008.07.06. 18:28 :: Dominocska

Hozzávalók:

  • 1 doboz félkilós ananászbefőtt,
  • 3 dl tejszín, 2
  • tojássárga,
  • fél citrom leve,
  • 1 csapott evőkanál tiszt,
  • fél dl tej,
  • 1 teáskanál zselatinpor.

Az ananászbefőttet leszűröm és néhány szép darabot a krém díszítéséhez, félreteszek. A többit nagyon apróra összevagdalom (vagy turmixgépben pépesítem). A tojás sárgát simára keverem a liszttel, majd a citromlével és az ananász lével apránként felengedve, kis lángon vagy gőz fölött, állandó keverés közben sűrűre főzöm. A tejben a zselatinport elkeverem, és kis lángon langyosra melegítve, hozzáadom a kihűlt tojásos krémhez. Ugyancsak hozzákeverem a tejszínből vert kemény habot és a gyümölcspépet. Az egészet óvatosan átforgatom, majd kis poharakba vagy egy formába téve feldíszítem a félretett gyümölccsel, és jól lehűtöm.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dominocska.blog.hu/api/trackback/id/tr77556011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása