Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, só, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás pudingpor, 1 liter tej, 2-2 dkg mazsola és dió, 6 dkg bor ízű alma, 10 dkg baracklekvár.
A langyos cukros tejben elkevert élesztővel a lisztet simára kigyúrjuk. A sót a liszttel elkeverve célszerű felhasználni. A tésztából 2 db cipócskát formázunk, és letakarva kelesztjük, hogy térfogata megduplázódjon. 22-25 cm átmérőjű kerek formára nyújtjuk. Vékonyan olajozott sütőlapra tesszük, majd sárga krémmel lekenjük. Mazsolával, durvára vágott dióval megszórjuk. Szeletelt almával esztétikusan a pitét felrakjuk. 15 percnyi pihentetés után cukorral meghintve sütjük. Forró baracklekvárral fényezve tálaljuk.
Utolsó kommentek